Teknik

Teknik


Nedan presenteras en sammanfattning av de tekniska förutsättningarna på Rio. För att ta del av Rios fullständiga tekniska specifikation, se länk längst ner. Om du har frågor kring tekniken, vänligen kontakta Rios tekniska samordnare.

Analog visningsteknik
Rio har två stycken 35mm-projektorer av modell Victoria 5MI

Digital visningsteknik
För digitala filmformat har vi en bioprojektor av modell Barco DP2000 som klarar av full 2K-upplösning samt digital 3D. Digitala format som vi kan visa: Blu-Ray, DVD och DV-CAM, Digi-Beta, mediafiler som .mkv, .ts, .h264 i full HD via en Tvix M-6600n mediaspelare, DCI-certifierade och kan visa DCP:er i full 2K.

Teknik för livesändning
Rio har utrustning för att ta emot och projicera satellitsändningar i full HD, enorm videotelefon genom teknik från LifeSize vilket möjliggör direkt uppkoppling till exempelvis Malmö och Göteborg.

Scenteknik 
Längst fram i salongen har Rio har en rundad scen med ytan 8 m2. För konferenser och arrangemang finns scenteknik som myggor, trådlösa mikrofoner, möjlighet att koppla upp dator på duken. Scenljus finnes, men är begränsat. I salongen finns möjlighet till trådlös uppkoppling.

Filmvisning
Är du ovan med att visa film på bio och behöver en snabbguidning till vad som gäller rekommenderar vi dig att ta en titt i vår lathund: Lathund för filmvisning. 

Teknisk Specifikation Rio 

Krav på digitalt material -videokopior 


Frågor kring teknik ställs med fördel till Rios tekniska samordnare
Herr Tängman  - tangman@biorio.se
Åsa Hoflin - asa@biorio.se