Franska filmfestivalen 2018

Franska filmfestivalen 2018


16-18 februari gästar Franska Filmfestivalen Bio Rio med festivalens 19:e omgång

Franska Filmfestivalen erbjuder ett urval av franska och franskspråkiga kvalitetsfilmer av välrenommerade regissörer såväl som mer okända talanger. Valet av filmer bygger på estetiska kvalitéer, mänskliga och konstnärliga värden samt intressanta rollkaraktärer.

Upptäck fransk och franskspråkig film genom årets tema REFLETS (Reflektioner).
Från Bruno Dumonts galna musikalkomedi om Jeanne d'Arcs ungdom (Jeannette), till en blodig och estetiskt originell thriller av Coralie Fargeat (Revenge), via en lysande animerad film av Sébastien Laudenbach (The Girl Without Hands), en romans mellan François Damiens och Cécile de France (The Childhood of Joan of Arc av Carine Tardieu) och Mathieu Amalrics anti-biopic (Barbara): årets program bjuder er att utforska den franskspråkiga filmens mångfald med oss.

Franska filmfestivalen grundades år 1999 under överseende av Franska Institutet. Sedan 2004 har den arrangerats årligen av den ideella föreningen Franska Filmfestivalen och 2018 firas med den 19:e upplagan på Bio Rio. Årets festival är även ett samarbete med Klarabiografen och Cinemateket.

I Bistro Rio hittar du under festivalen allt ifrån franska hantverksviner till vår tolkning av det goda franska köket i form av patéer, lagrad ost, moule frites på champinjoner, kanske en claoutis... Men även franskinspirerat fika - klassiska la tisane de verveine och croissanter med ost och marmelad. Allt till en fin peng. A bientôt!
För de visningar där det går att boka bord i Aktersalongen, kommer det att gå att beställa en specialmeny under festivalen. Läs mer och boka bord HÄR.


INFORMATION
- För att kunna besöka festivalens visningar behöver du registrera dig vid festivalens infobord på biograferna.

- 15 års åldergräns på samtliga filmer. 

För mer information: www.franskafilmfestivalen.se


För mer information om filmerna samt biljettköp, klicka på respektive länk nedan

PROGRAM
16/2 kl 17.30 Öppningsfilm:  JUST TO BE SURE / ÔTEZ-MOI D’UN DOUTE

17/2 kl 11.00  MRS HYDE / MADAME HYDE

17/2 kl 20.00  REVENGE

18/2 kl 10.30 Filmfrukost:  POLINA / POLINA, DANSER SA VIE

18/2 kl 18.00  SEE YOU UP THERE / AU REVOIR LÀ-HAUT

BILJETTPRISER

Filmbiljett: 80 kr
Student/Pensionär: 60 kr
Filmfrukost: 180 kr
Filmfika (säljs när filmfrukost är fullbokad): 130 kr


Spelschema

Inga tider schemalagda