BIOGRAFKONSERT: Ingeborg Holm

BIOGRAFKONSERT: Ingeborg Holm


Filmisk biografkonsert på Rios scen med nyrestaurerade stumfilmsklassikern Ingeborg Holm. Som en del av Rios födelsedagsfest med röda mattan, livemusik och film. Biljett till Ingeborg Holm ger garanterad plats på alla övriga programpunkter under kvällen.

Premiär för en filmisk biografkonsert där Ingeborg Holms öde ackompanjeras med nyskriven musik av Palle Sollinger. På scen ser vi en kammarorkester i miniformat med Fredrik Hermansson på piano, den ytterst eftertraktade Daniel Migdal på violin och Rios husbands eviga kapellmästare Palle Sollinger på kontrabas. 

Daniel Migdal Violin   
Fredrik Hermansson Piano    
Palle Sollinger Kontrabas

 

INGEBORG HOLM
Ingeborg Holm är en av våra tidigaste svenska filmklassiker. Det var den första svenska socialrealistiska film som väckte verklig samhällsdebatt och bidrog till att man ändrade lagen om fattigvård. Den är också stor filmkonst och har med sin gripande, från verkligheten hämtade berättelse en rättmätig plats i den internationella filmhistorien.

 


Regissör: Victor Sjöström | Skådespelare: Hilda Borgström, Georg Grönsroos, William Larsson, Aron Lindgren | År: 1913 | Längd: 73 min | Åldersgräns: Barntillåten | Biljetter: 100 kr (i biljetten ingår också garanterad plats till övriga konserter under kvällen, se program nedan.) 

 

Den 3e mars firar vi att Rio fyller NIO år och bjuder in till en fulländad filmdag med röda mattan, konserter, förhandsvisning och filmfestLäs mer om hela programmet HÄR. 

 

 


Spelschema

Inga tider schemalagda