SM I ORDVITSAR 2018

SM I ORDVITSAR 2018


UTSÅLT 
ev släpps fler biljetter och eventuellt en föreställning till. Meddelas under våren

 

Sveriges tröttaste tävling fortsätter! Förra året vanns tävlingen av Örebrosonen Tobbe Ström. Nu ska han försöka försvara titeln mot en ny bunt ordvitsare som ger sig in i kampen om den åtråvärda titeln

Detta är det 9:e året tävlingen arrangeras. Kvaltävlingar i Stockholm, Malmö och Göteborg leder till den stora finalen i Stockholm den 13:e april! 

Det blir en helkväll med ordvitsar!

SM i Ordvitsar går till på följande vis: 

Kvaltävlingen:

I första ronden (kallad FREESTYLE-RONDEN) får varje tävlande framföra 2 minuter ordvitsar. Publiken röstar med röstsedlar vilka fyra favoriter går vidare till semifinal.

Semifinalronden (kallad RAPIDWORD) visas en bild på bioduken. Utifrån bilden ska de tävlande dra varannan ordvits tills en tävlande inte kommer på någon mer ordvits eller tvekar för länge. Vinnaren går vidare till en finalrond.

De två bästa från Semifinalen möts nu i en final (SPEEDVITS) där de utkämpar en duell som liknar Semifinalronden, men med varierande bilder.

Finalen:

De två bästa från varje kvaltävling skickas till FINALEN på Bio Rio i Stockholm den 13/4. Där möts alltså de 6 (+1) bästa från kvaltävlingarna. Finalen utkämpas på samma sätt som kvaltävlingarna.

Förra årets vinnare är direktkvalad till finalen.

OBS: Kvalificerade från Gbg och Malmö får resa och hotell för att delta i finalen.

Vill du vara med och tävla?

Gå in på www.smiordvitsar.se och följ anvisningarna. 

SM i Ordvitsar arrangeras av humorgruppen Mitt i Smeten tillsammans med biograferna Bio Rio, Bio Roy och Bio Spegeln. 

 

Pris 200 kr (inget återköp)

 

Längd: 120 | Åldersgräns: Barntillåten

Spelschema

Inga tider schemalagda