SVERIGES KORTFILMFESTIVAL 2018

SVERIGES KORTFILMFESTIVAL 2018


Den 61:a upplagan av Sveriges kortfilmsfestival gästar Bio Rio den 23-24:e mars för att visa upp årets nominerade filmer under temat Identitet.

Årets tema, identitet, kan tolkas på många olika sätt och alla människor läser in olika betydelser i termen. Människans identitet är det som definierar det unika. Identitet berör människors egna självbild, hur de definierar sig själva. Identiteten formas från barnsben och skapas i samspel med omgivningen.

Alla människor är unika och det är något som Sveriges Kortfilmfestival vill hylla och belysa, oavsett ålder, etnisk härkomst, sexuell läggning. Festivalen ska fungera som en mötesplats för att diskutera jämställdhet, representation, förståelse och tolerans inom film och vad som sker ute i samhället. Där ser vi icke kommersiell och konstnärlig film att spela en väldigt viktig roll, och med detta hoppas vi kunna inspirera er.

Det finns två klasser som de nominerade filmerna tävlar i:
- Individuella klassen
- Filmskoleklassen

Under festivalen håller vi även SM i Minutfilm. Detta sker live direkt i biosalongen. Juryn bedömer filmerna i samma “minut” som våra besökare. En trevlig tillställning där alla i publiken kan känna sig delaktiga i korandet av den svenska mästaren i minutfilm.

Alla nominerade filmer har även chansen att bli utvald av en internationell jury som handplockar ut filmer till den internationella filmfestivalen UNICA-festvalen.

Sveriges kortfilmfestival arrangeras av Sveriges Film Och Videoförbund.
Programsläppet sker den 8 mars samt mer info hittar du på: www.svergieskortfilmfestival.se

 

VISNINGAR 
Fredag 12.00-17.00
Lördag 10.00- 19.30


PRISER

•    Dagspass fredag eller lördag pris 80 kr/dag
•    Festivalpass, fre-lör 150 kr

OBS Biljetterna byts med ett festivalband på festivalens infobord på biografen.

 

KÖP BILJETT, läs info

FREDAGSPASS 80 kr > köp via länk nedan *23 MARS 12.00*

LÖRDAGSPASS 80 kr > köp via länk nedan *24 MARS 10.00*

HELGSPASS 150 kr > köp via länk nedan *23 MARS 12.05*

 

 


Spelschema

Inga tider schemalagda