Filmfrukost: Jordgubbslandet

Filmfrukost: Jordgubbslandet


Filmfrukost på Labour Day 10 sep: Jordgubbslandet och Wage slaves >>> Endast Filmfikabiljetter kvar

DRAMA En jordgubbsodling i Blekinge blir skådeplatsen för orättvisor och omöjlig kärlek i Wiktor Ericssons spelfilmsdebut ”Jordgubbslandet”. Ericsson förenar bister samhällskommentar med skir romantik.

15-årige Wojtek åker till Sverige från Polen med sina föräldrar för att plocka jordgubbar. De kommer till en gård på Listerlandet i Blekinge. Där får Wojtek snart kontakt med bondens dotter, Anneli, och de två tonåringarna börjar träffa varandra i smyg, i ett förhållande som kompliceras av ojämlikheten som råder mellan dem. Anneli vågar inte öppet visa sina känslor eftersom hon vet att omgivningen aldrig skulle acceptera dem. Wojtek å sin sida blir kränkt och tycker att Anneli leker med hans känslor. Relationen kommer ändå fram och reaktionerna blir kraftfulla.

Regi: Wiktor Ericsson  Skådespelare: Nelly Axelsson, Ola Cywka, Staszek Cywka Premiär: 30 jun 2017 Längd: 1 timme 33 minuter Ålder: 11 år Originalspråk: Svenska, Polska,Engelska


Efter filmen bjuder Rio tillsammans med Filmcentrum in till ett samtal mellan filmens regissör Wictor Ericsson och författaren Daria Bogdanska, som förra året gav ut serieromanen Wage slaves. Två berättelser om kärlek, exploatering, rasism och motstånd - individuellt & organiserat.
Ett samtal om hur det är att komma till Sverige som ung östeuropé. Vad pågår bakom svängdörrarna på restaurangen, på fälten, på lantbruken - och vad har det med oss att göra?

Frukost
Beställer du biljett till Filmfrukost ingår en frukostbricka som du äter i biosalongen till filmen. Frukostpaket består av en fralla med ost & grönt, yoghurt med husets musli, äppeljos, frukt, kaffe eller te. Om vegansk frukost eller specialkost önskas, maila: info@biorio.se. När filmfrukostpaketen är slut släpper vi Filmfika (kaffe/te och kaka).

Biljetter filmfrukost begränsat antal (bio + frukost): 180 kr  - SLUTSÅLT!
Biljetter filmfika (bio + kaffe/te & småkaka): 130 kr (släpps när frukostpaketen är slut) - FÅTAL FINNES!


Visas: 10 sept kl 10.30 (Frukosten serveras från kl 10. Salongen är onumrerad, kom i tid.)
  

 

 

 

 

 

 


Spelschema

Inga tider schemalagda