Bio Global: La Familia

Bio Global: La Familia


BIO GLOBAL - Film och samtal om globala frågor

Film har har den magiska kraften att kunna inspirera, påverka och öka medvetenheten om viktiga frågor. Många spelfilmer utforskar globala utmaningar som rasism, sexism, konflikt, fattigdom och ojämlikhet. De kan hjälpa oss att se världen och identifiera oss med platser och problem vi kanske inte vet så mycket om.

Bio Global är ett samarbete mellan Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) och Bio Rio. FUF är en ideell organisation som jobbar med att sprida kunskap och skapa debatt om hållbar global utveckling.

Under våren visar vi tre tankeväckande filmer som lyfter olika globala frågor. Efter filmerna blir det samtal där vi, tillsammans med en inbjuden gäst, vrider och vänder på verkliga utmaningar som världen står inför idag.

Samtliga visningar är du välkommen att mingla med FUF och kvällens gäst i foajén från kl. 17:00!

I La Familia är gatorna en grym plats där pojkar lämnas för att bli män på egen hand, i en machokultur de ännu inte fullt ut förstår. Bio Global gästas av Erik Schrammel som är projektledare på MÄN, en feministisk organisation som arbetar med att förändra destruktiva normer kring maskulinitet för att mäns våld ska minska.

21/3 kl. 17:30: The Post

18/4 kl. 17:30: La Familia

9/5 kl. 17:30: Insyriated

 

La Familia

DRAMA Andres och hans son Pedro bor i en förort till Caracas och ser knappt varandra. Andres spenderar dagar och kvällar med arbete för att försörja sig och sonen, medan Pedro driver runt, leker med sina vänner och lär sig livets villkor i den våldsamma miljö som omger honom. Men allt ställs på sin spets när Pedro blir involverad i ett allvarligt våldsbrott som tvingar den lilla familjen samman. 

La familia är Gustavo Rondón Córdovas långfilmsdebut. Filmen hade världspremiär i tävlan i Cannes 2017 och svensk festivalpremiär i huvudtävlan på Stockholms Filmfestival.

 


Regi: Gustavo Rondón Córdovas | Skådespelare: Giovanni García, Reggie Reyes | Land: Venezuela, Chile (2018) | Språk: Spanska (svensk text) | Längd: 1 tim 22 min | Åldersgräns: 15 år | Biljetter:


Spelschema

Inga tider schemalagda