Scream for me Sarajevo - Bruce Dickinson

Scream for me Sarajevo - Bruce Dickinson


Bio Rio presenterar den otroliga och hårda historien om en av världens mest osannolika rockkonserter. Filmen Scream for me Sarajevo avslutas med ett Q&A med Iron Maidens sångare Bruce Dickinson, som spelas in vid filmens premiär i London.

Iron Maidens Bruce Dickinson genomförde, med fara för eget liv, en konsert i den belägrade staden Sarajevo 1994, under brinnande inbördeskrig. Mot bakgrund av krigets fasor är detta en film om de människor som riskerade sina liv för att ge lite glädje och hopp till befolkningen i Bosniens huvudstad.

Filmen innehåller dokumentära sekvenser från själva konserten, liksom från kriget. Befolkningen i Sarajevo kämpade för att leva värdiga liv trots de grymheter som begicks runt omkring dem.

Vi möter i intervjuer fansen som tog sig till konserten – och de som aldrig kom fram, och de som såg till att konserten kunde genomföras – från bandet självt till FN-trupperna. Denna berättelse har sin relevans även i dagens värld, och visar vad lite vi lärt av det förflutna, men också att människor som lider nöd i dessa situationer vägrar låta sig nedslås, oavsett vilka svårigheter de utsätts för.

Förutom den starka dokumentären, blir det en frågestund med Bruce Dickinson från London i nutid, inspelad vid filmens premiär i London 11 april.

Iron Maiden är på turné maj till augusti och kommer till Tele 2 Arena i Stockholm (1 juni ) och Sweden Rock (6-9 juni).


Regi: Tarik Hodzic | Medverkande: Bruce Dickinson, Alen Ajanovic, Esad Bratovic | Land: Bosnien-Hercegovina (2017) | Språk: Engelska (engelsk text) | Längd: 1 tim 35 min | Åldersgräns: 15 år | Biljetter: 160kr | Premiär: 19 april


Spelschema

Inga tider schemalagda