Röda mattan: The Square


Bio Rio rullar ut den röda mattan för Ruben Östlunds Guldpalmvinnare: THE SQUARE. För en kväll låter vi Bio Rio förvandlas till ståtliga Lumière-biografen i Cannes och bjuder in till en galapremiär av filmen. På plats har vi Rios hus-jazz-band som lovat säkta att stämningen är i topp med festlig jazz av ädlaste valör för alla finsmakare. Kom tidigt, ta ett glas vin i baren, ät en bit i bistron, lyssna till livejazz och njut fulländat denna filmiska afton! För morgonpigga visas The Square även som filmfrukost den 2 september med samtal.

DRAMA/KOMEDI Christian är chef för X-Royal, ett museum för samtidskonst inrymt i Stockholms slott. Museets senaste utställning är installationen The square, en avgränsad ruta där tillit ska råda mellan människor. När Christian blir rånad och försöker få tillbaka sina saker och en PR-byrå skapar ett viralt marknadsföringsklipp blir Christian måltavla för ett mediedrev.

Ruben Östlunds Guldpalm-vinnare The Square är en vass satir över vår samtid. Om gemenskap, civilkurage och vårt behov av självcentrering i en allt osäkrare omvärld. Det är första gången på 66 år som en svensk regissör vinner den prestigefulla Guldpalmen i Cannes.


Regi: Ruben Östlund | Skådespelare:  Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West | Land: Sverige (2017) | Språk: Svenska, engelska (svensk text) | Längd: 2 tim 22 min | Åldersgräns: Ingen fastställd | Biljetter: 120 kr (100 kr student/pensionär), Röda mattan:  130 kr  | Premiär: 25 augusti


PROGRAM RÖDA MATTAN 25 AUG

ca 19.30 Rios hus-jazz-band i ledning av Palle Sollinger  (i Aktersangen på Bio Rio)
21.00 Rödamattanpremiär: The Square


Rios husband - i ledning av Palle Sollinger
Spelar jazz & melodier som en homage till The Square och omvandlar Rio till franska Lumière-biografen i Cannes. Knopparna tillåts slå ut till vackra musikaliska blommor som doftar av vällust och innerlighet. Mer info kommer.

 

FLER VISNINGAR AV THE SQUARE PÅ BIO RIO
25 aug - Röda mattan: The Square - premiär med jazzband, mingel & festligheter  (bijett 130 kr - köp nedan)
27 aug - Bion under bron: The Square - utomhusvisning av The Square under Brofästen Liljeholmsbron LÄS MER HÄR
2 sept - Filmfrukost: The Square - frukost i biosalongen med film & samtal LÄS MER HÄR

Biovsiningar > The Square visas dagligen på Rio repertoar fr den 25 aug - tider läggs upp löpande nedan. 

  

Mat & dryck till ditt biobesök?
Välkommen till Bistro Rio! Boka bord i bistron, ta något litet i baren, eller ät & drick gott till filmen i Rios biolounge Aktersalongen. Läs mer och boka bord i bistron eller plats i Aktersalongen HÄR. OBS: På Galapremiären går det inte att äta mat i Aktersalongen, men vår bistro är öppen! 


Spelschema

25 aug.

21:00