Om Rio


Bio Rio är en biograf med egen bistro och bar i Hornstull. Rio visar bra film från hela världen och har ett brett utbud för alla intressen och åldrar. Premiärfilmer blandas med liveoperor, filmfrukost, filmklubbar, barnfilm och Sveriges första biobar. I Rios bistro kan du äta gott och vegetariskt, till lunch eller vid en middagsittning. Läs mer om bistron under fliken "Bistro Rio".

Bio Rio är en av Stockholms få kvarlevande singelbiografer från 1940-talet. Miljön är unikt bevarad och bidrag har emottagits både från Kung Carl XVI Gustaf och Länsstyrelsen i syfte att restaurera och återskapa biografens orginalskick. Biografen invidges 1943 och ritades av Albin Stark. Biografen är en av fyra biografer som sedan 1 juni 2008 drivs av Riksorganisationen Folkets Hus och Parker, de andra tre är Spegeln Bio, Bar och Bistro i Malmö, Bio Roy i Göteborg och Röda Kvarn i Helsingborg.

Bio Rio Rio får anslag från Stockholms Stads kulturförvaltning, Svenska Filminstitutet, Europa Cinema och har ett nära samarbete med ABF.

Information om lokalen & tillgänglighet

Bio Rio har 166 platser och sedan 2015 nya bekväma biostolar. Längst bak i den så kallade Aktersalongen har vi ytterligare 18 platser i form av soffor och barstolar där det är tillåtet att äta och dricka i samband med våra biovisningar kvällstid.

Rio är äntligen anpassat för gäster i rullstol och vi har en hiss ner till salongen. Vänligen kontakta info@biorio.se för att boka plats för Rullstolen och var gärna på plats 30 min före filmstart så hjälper Rios personal dig. 

I foajén har vi plats för max 2 barnvagnar åt gången pga brandsäkerhetsskäl.

Engagera dig i Bio Rio

Kan Rio bli din nya mötesplats där du är med och utvecklar och hjälper till med verksamheten? På Rio har vi stort behov av hjälp från volontärer under större kvällsarrangemang, samt ambassadörer som sprider vårt material runt om i Stockholm. Kontakta oss och berätta vad du är intresserad av!

Bli vår stammis! Vart sjätte biobesök är gratis

Bli vår stammis genom att vara Riovän! Be om ett stammiskort i vår biljettkassa som du sedan får stämplat vid varje biobesök. Efter tre stämplar bjuder vi på en kopp kaffe och sjätte biobesöket är gratis. Få del av alla fina erbjudanden, gratisvisningar och tävlingar. Riovän är du som prenumererar på vårt nyhetsbrev. Det kommer ut två gånger i månaden och genom det nås du först av alla nyheter på Rio. Du har även första tjing på platser till gratisvisningar och tävlingar. Du registrerar din mailadress på första sidan här på hemsidan!

 

Press

Här kommer du inom kort kunna ladda ner högupplösta bilder.

 

Folkets Hus och Parker

Rio drivs av riksorganisationen Folkets Hus och Parker som har över 600 medlemsföreningar knutna till sig över hela Sverige. 140 föreningar driver i någon form biografverksamhet.

Folkets Hus och Parker är ledande i övergången till digital biografutrustning i Sverige. Sedan år 2000 har man genomfört ett antal pilotprojekt. Bland annat var Folkets Hus och Parker den första digitala biografkedjan i Europa och först i världen med livesändningar från New Yorks opera Metropolitan.

Sedan några år tillbaka driver Folkets Hus och Parker själva fyra stycken biografer; Spegeln i Malmö, Roy i Göteborg, Rio i Stockholm och Röda Kvarn i Helsingborg.

Besök våra systerbiografer här:

Roy_loggaSpegeln_loggaRödaKvarn_Logga

 

 

ÖPPETTIDER RIO

Mån 16-21
Tis 10-21
Ons 11-21  
Tor 11-21

Fre 11-22 
Lör 12-22 
Sön 10-18

 


ÖPPETTIDER BIOKASSAN

Biokassan öppnar 16 alla vardagar - undantag: tisdag kl 10 och fredagar 14.30.
Lördag och söndag har biokassan öppet hela dagen.
Vi hänvisar alltså alla biljettärenden till dessa tider.
De måndagar vi har operarepris kl 14 öppnar kassan kl 13.